Motgångar

Fick nyss svar från McDonalds jobbet: "Tack för din ansökan men vi måste meddela att du tyvärr inte var en utav dom som fick jobbet". fuck.

Det känns faktiskt hårdare än jag kunnat tro. Dels för jag skippade en långresa för att jobba och dels för att jag inte ens lyckades få jobb på MCDONALDS. Sunkigaste jobbet ever. Men det är väl bara att inse att det är så här livet är. Man tror man kommit långt när man får komma på intervju men ack vilka fel vibbar.

Måste komma på en ny plan. Varför kunde jag inte vara den lyckliga som vann 150.000 på Meritor i Lindesberg idag...?


On and on and on again

Trots att jag har saker jag kan göra så orkar jag inte ta tag i nått. Fastän jag inte har något att göra så flyger dagarna iväg.. OMG! Jag är fången i arbetslöshetens käftar. Jag skulle tillexempel börja packa men: TRÅKIGT. Tycker inte jag gör annat än att packar. (Kan ha att göra med att mina väskor gärna få stå några veckor innan jag packar ur dom men ändå.)
Men ska ta tag i det. I morgon.

Var nyss hos Ms Doktorn och fyllde på sprutan så nu behöver inga Hepatit A virus göra sig besväret att försöka smitta mej de närmaste 20 åren. Sprutan kändes som förra året, alltså inte alls.
 
Tunnbörds rulle på Mårtensfinnesgatan ikväll och Tack gode gud att det regnar så man slipper hoppa studsmatta. Kasper höll på att ta dö på mej igår.

Morgonstund har guld i mun.



Igår ägnade jag ungefär hela dagen till att titta på OS. Inte för att jag är super interesserad utan för att mamma tittade på det och jag orkade inte förföytta mig en trappa ner. Men vad håller svenskarna på med? Alla kommer fyra. Förstår dom inte att om man inte ens kommer på pallen så kan man ju stanna hemma. Käre nån. Och dom ska kallas sig idrottsmän. Men som sagt.. det är ju BARA 4 år kvar tills nästa OS så det är väl bara att åka hem och träna.

Över till dagens fråga: Varför började jag blogga?

1. Alla andra gör ju det. Alla från Carl Bilt till Sandra Ragnarsson*. Man vill väl inte vara sämre?
2. Sysselsättning. Man vet inte hur det är att vara arbetslös förrän med själv har varit i den situationen.
3. God gärning. Jag gör det för mina medmänniskor. Jag är en Grubblare. Jag funderar way too much. Så på detta sättet kasnke jag skär ner på pratandet och så kan dom som faktiskt vill höra vad jag har att säga LÄSA ist.

"I kissed a girl and I liked it"


 


Garagefest

Vaknade med sprängande huvudvärk och beklagade mej för mamma att jag nog inte borde gå någon bartenderutbildning men hon kontrade med att "man kan alltid dricka måttligt" Ett begrepp jag hört men aldrig lyckas leva efter.

Det blev en blött natt fram till kl 4 när man kände att det kasnke var dags att stupa i säng och nu mår man som man förtjänar. Dom säger ju att man kan jämföra en rökares tunga med att dom har slickat ett askfat. Men min käft just nu slår alla mardröms bilder ever. Kanske lite överdrivet men ska nog ge den en jäkla omgång medtandborste tungskrapa OCH munskölj och jag är redo att möta världen igen. Dock kan det ta en stund då plötsliga rörelser får det att vända sig i magen. Hur som helst, en trevlig kväll med god mat och god vätska.


OS

Säga vad man vill om OS men sverige suger så hårt. Jag är inte så där jätte interesserad men man kan ju inte ungå att
höra eller läsa om tävlingen vart man än går.

Så vad har hänt. Mamma ochTommy har slutat röka eller de har ett uppehåll som dom säger. 4 dagar idag och jag är så stolt över dom! Svårt blir det nog ikväll för dom när vi ska på 40 årsfest i garaget på Trastvägen men hang in there! You can do it!
Så idag har vi slagit i presenter hela morgonen(/ förmiddag beroende på hur gammal man är). Känns nästan som det nalkas mot jul SÅ mycket presenter har vi slagit in. Om man byter ut blompappret mot papper med tomtar och renar och guld snöret mot något rött så hade man nog kunnat tro att det var december när man gick in i vårat vardagsrum.

OCH tro det eller ej men jag ska på bartenderutbildning! Ska bli så kuul! Blev ju inte av att jag åka med Bellis till Thailand så tänkte att NÅTT måste jag ju göra. Så visst! 2 september blandar jag drinkar i-förhoppningsvis, soliga Malaga! Weeeii!

The earth is our home

Min passion är resor. Jag älskar det. Det är så fasinerande att man på några få timmar kan vara i ett helt främmande(?) land med främmande människor och kulturer. Man lär sig så mycket om både världen och ibland även om sig själv.
När jag var i Malta på språkresa t.ex så fick jag veta mycket om livet i asiatiska länder som Korea, Japan och Kina (då min klass var invarderad av dom) Till att börja med så är det verkligen så att japaner och lika så koreaner är otroligt intelligenta och alltid har det senaste inom tekniken. Det håller dessutom på att uppfinnas VÄGGAR som ska ändra färg efter ditt humör. Helt SJUKT. Hur ska det gå till?

VI pratade också mycket om den stora skillnaden med uppfostran mellan europa och asien. De såg inga fel i att deras föräldrar eller lärare straffade dom om dom inte lydde och vissa var tillochmed RÄDDA för sin pappa. Jag menar.. om man i Sverige ens skulle ta tag i sin unges arm på stan skulle man få onda eller förskräckta blickar på sig och man skulle kunna höra de anklagande tankarna "barnmisshandlare" genom luften. Men i Korea är det inga fel att mitt i matvaruhuset ge en smäll på rumpan för att ungen tjatar om att få godis. Som sagt: Fasinerande.

Så jag ger Korea tummen upp för tekniken men en tvekande tumme för politiken.

Ajöss

Sometimes things don't workout the way we thought the would

McDonalds intervju idag så om ca en vecka får jag svar på om jag ska börja packa flyttlasset till syd-norge och Larvik. Så tills dess står mitt liv ganska still. Och jag gillar det inte. Att inte veta vad som händer härnäst är bland det värsta jag vet.

Mormor och jag åkte hem idag runt kl 16 efter vi gjort klart våra ärenden PLUS irriterat oss över två puckade lapp-pellar (Tjejerna kallas ju "lapp-lisor" men det var ju killar så) som på TVÅ minuter lyckas sätta på en 400 kronors bot på vindrutan´med förklarningen att vi tagit FEL parkerings automat. Vi hade inte ens sett den andra?! och spelar roll? det var ju samma pris! grr.. sånna saker gör mej så förbannad.

Men iaf.. efter en 4 timmars bilfärd med mormor vid ratten så såg jag framemot att få kliva ur bilen och stå på säker mark. Så blev inte fallet.  Det är konstigt hur det är. Hur livsglädjen går från 10 till 2 bara man passerar skylten "Kopparberg" och känslan att man faktiskt inte har mycket att hämta här gör sig påmind. Det är konstigt hur man känner sig mer ensam här än någon annanstans. Det är konstigt hur det känns som livet innanför vår bys gränser står still. Allt är ganska konstigt.

I morgon blir det en sväng till Örebro för att träffa mina tussor! 


Mindre solig dag i Partille

Allt började för några veckor sedan när mobilen gick sönder.. Jag fick panik och bestämde mig för att ta lite av min första lön för att införskaffa mig den tekniska prylen som gör mig kontaktbar för allmänheten (eller mamma som typ är den som ringer). Jag stod där och i butiken och velade mellan "den snygga" och "den med mp3". Något som inte gjorde det bättre va att ha en mamma och en lillebror som stampade stressande bakom mig.
Så jag tog det kloka beslutet: "Jag HAR ju en mp3 så inte behöver jag en mobil med den funktionen"

ACK så fel man kan ha. När jag kom hem så insåg jag att den inte vill starta mer. Den hade lagt näsan i vädret, kastat in handuken. Men den var en kämpe in i det sista. Den var så fiiin....

Hur som haver så är jag nu på jakt efter en ny spelare men har ju gansak stora  krav. MÅSTE vara radio, inte förstor, inte för liten och det måste vara en display.  Kalla mig besvärlig men har många dåliga erfarenheter när det gäller tekniska saker. Men i morgon ska jag försöka slå till! Efter arbetsintervjun! Håll tummarna HÅRT!

So looong


En solig dag i söder

Efter att i söndags återigen blivit arbetslös så startade jag min semester-på-obestämd-framtid med att åka med en av mina familjer till Öland för att hälsa på släktingar och måla om deras hus. Jag målade nästan hela måndagen men tröttnade av tristess och lathet och spenderade resten av dagarna med att laga mat, promenera och titta på när alla andra målade sig som polkagrisar i vitt och faluröd. Och så såg jag och bror såklart vidare på vårt Vänner maraton som lär hålla på i månader framöver. But I like it alot.

Vi lämnade Sveriges svartaste, blåsigaste och mest getingsrika ö i fredags och jag fortsatte roadtrippen mot Göteborg/Alingsås och sitter nu i kusinens hus och väntar på att jag ska kunna måla vidare för att sedan förbereda mig psykiskt för att klara av att ta tåget till Alingsås.  Jag HAR åkt tåg många gånger tidigare men problemet ligger i den gröna stämlingsautomaten.

BTW.. I lördags var vi på Liseberg och sprang runt. Jag bara undrar: varför utsätter man sig frivilligt för hjärtklappning och andningsproblem och BETALAR för det? Har man nån så grym dödslängtan eller blir man så hög av adrenalinkicken att man bara MÅSTE ställa sig i kö i 20-25 minuter till för att återigen bli helt skakig i kroppen och skrika sönder halsen  av skräck? Jag vet inte.. men det är bara för kul.

"B in the bag, B in the box, B in the Bag in Box"


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0